When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Szerbia – tüzek pusztítanak a forróság miatt

Szerbia-szerte 166 helyen pusztítottak a lángok szerdán a rendkívüli meleg miatt - mondta el a Tanjug szerb hírügynökségnek csütörtökön Belgrádban Predrag Maric, a szerb belügyminisztérium rendkívüli helyzetével foglalkozó részlegének a vezetője.

Szerbia – tüzek pusztítanak a forróság miatt

A legnagyobb kiterjedésű tűzvész a Zlatibor-hegységben ütött ki, ahol 50 hektáron égett a fenyőerdő. A tűzoltók az oltást csak az után tudták megkezdeni, hogy a munkagépek utat törtek előttük az egyébként megközelíthetetlen területen. A szél miatt a zlatibori tűzvész csütörtökre továbbterjedt, ekkor már 100 hektárnyi területen égett az erdő és a bozótos.

Mintegy 100 hektár nehezen megközelíthető területen pusztítottak a lángok Aleksandrovac környékén is, ahol a helyszínre vezényelt tűzoltók, a hegyi szolgálat, a rendőrség és a helybéliek erőfeszítései ellenére nem sikerült eloltani a tüzet, de megakadályozták annak továbbterjedését.

A legmagasabb napi hőmérséklet Szerbiában 35 és 40 fok között volt csütörtökön. A meteorológiai előrejelzés szerint vasárnapig további felmelegedés várható, átlag feletti, 36-41 Celsius-fok között mozgó napi legmagasabb hőmérséklet várható. MTI

Ez érdekelni fogja