When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Kilépett a medréből a Répce patak

A heves esőzések miatt kilépett a medréből a Répce patak Bük és Acsád között - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Kilépett a medréből a Répce patak

Leibinger Eszter elmondta: a 8637-es számú utat lezárták, a Bük és Acsád felől érkezők Csepreg irányába kerülhetnek.
A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint pénteken várhatóan a Nagygeresd és Vasegerszeg közötti utat is lezárják.
Répcevisen reggel tetőzött az árhullám, de lakott területek nem kerültek veszélybe, és a góri árvíztározó üzembe helyezésére sem volt szükség. Csepreg belterületén egy lakóház közelében lévő zsilipet vízszivárgás miatt homokzsákokkal kellett megerősíteni.
A Rába szerda este Szentgotthárdnál tetőzött, ebben a térségben a folyó jelenleg apad. A Rábán elindult kisebb árhullám csütörtökön tetőzik Körmendnél.
A Gyöngyös patak reggel Kőszegnél tetőzött. Gyöngyösfaluban kisebb partszakadás történt, a sérült partszakaszt a napokban helyreállítják.
A vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint csütörtök reggelig 2-60 milliméter közötti csapadék hullott a vízgyűjtőterületeken. A területi elosztás egyenlőtlen volt; a Répce és a Gyöngyös vízgyűjtőjére 30-35 milliméter (helyenként 50-70 milliméter is előfordult), a Rába vízgyűjtőjére pedig 2-30 milliméter eső esett.
A vízügyi igazgatóság területén jelenleg sehol sem esik az eső, és számottevő csapadék-utánpótlás sem várható, ezért a Répcén és a Gyöngyösön is gyors apadás valószínű.
Az igazgatóság területén fokozott figyelőszolgálatot tartanak, a gátőrök és a műszaki szakemberek folyamatos készültségben állnak. A hidrológusok kapcsolatban állnak az Országos Meteorológiai Szolgálattal, így a meteorológiai, hidrológiai adatok feldolgozása, elemzése és az előrejelzések készítése is folyamatos.
MTI

Ez érdekelni fogja