When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tájfun csapott le Hongkongra

Több mint száz ember megsérült hétfő késő este Hongkongban a Vicente nevű tájfun pusztításában.

Tájfun csapott le Hongkongra

A trópusi szélvihar a Csendes-óceán felől érkezett óránként mintegy 140 kilométeres sebességgel. Fákat csavart ki, tetőket sodort el. A hatóságok - 1999 óta először - tízes fokozatú, maximális szintű riasztást rendeltek el, de azt kedd reggel 8-asra csökkentették.

A városban kedden zárva maradtak a bankok, a kormányzati és az oktatási intézmények. Nem nyitott ki a tőzsde sem. Az utcákon a köztisztasági hivatal alkalmazottainak számtalan ledöntött fát, reklámtáblát, szanaszét heverő tönkrement esernyőt, szemetet kell eltakarítani. Mintegy 120 ember fordult sérüléssel orvosi segítségért.

A tájfun miatt leállt a forgalom a nemzetközi repülőtéren, mintegy 270 járatot töröltek vagy elhalasztották indítását. Nem közlekedett a komp sem Makaó és Hongkong között a nagy hullámok miatt. Felszólították a térségi nyílt vizeken tartózkodó 30 ezer halászbárka legénységét - 10 ezer 560 halászról van szó -, hogy sürgősen navigáljon valamelyik biztonságos kikötőbe.

A tájfun lassan elhagyta Hongkongot, és erejét vesztve északnyugatra tart a kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány, valamint Kuanghszi (Guangxi) autonóm terület irányába.

 MTI

 

Ez érdekelni fogja