When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

236 áldozata van a kínai áradásoknak

Az áradások az idén eddig 236 ember életét oltották ki Kínában, 101-en vannak az eltűntek listáján - közölte az állami árvízvédelmi központ szerdán.

236 áldozata van a kínai áradásoknak

Július 18-ig a 31-ből összesen 28 tartományi szintű régiót sújtottak árvizek, amelyek megközelítően 49 millió embernek okoztak kárt. A lakhelyükről elköltöztetettek száma körülbelül 1 millió 600 ezer.

A viharos esők és áradások következtében az országban közel 200 ezer ház dőlt romba és több mint 4,6 millió sérült meg. Csak az elmúlt egy hétben több dél-kínai tartományban, így Hunanban, Anhujban és Kujcsouban mintegy kétmillió embert ért kár.

A legutóbbi, nagy mennyiségű csapadékkal járó heves esőzések elsősorban Kujcsou tartományban pusztítottak. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint tizenegyen vesztették életüket, három embert még keresnek.

Az ország nagy részéről számoltak be jelentős anyagi veszteségekről, a mezőgazdasági területeket, termést, állatokat ért károkról, közlekedési akadályokról, az utak földcsuszamlások okozta elzáródásáról, a villany és távközlési szolgáltatások fennakadásáról.

A károk elhárításán, a mentésen a helyi és a központi mentőcsoportok, a fegyveres erők, a segélyszervezetek munkatársai és civilek munkálkodnak.
MTI

Ez érdekelni fogja