When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

50 éve nem volt ilyen aszály az Egyesült Államokban

A művelhető területek kiszáradtak, a termés és a legelők minősége leromlott.  Az utóbbi 56 év legsúlyosabb szárazsága sújtja az Egyesült Államokat - közölte kedd hajnalban az amerikai meteorológiai intézet.

 

50 éve nem volt ilyen aszály az Egyesült Államokban

Júniusban az ország kontinentális területének 55 százalékát - ezen belül leginkább a Közép-Nyugatot - sújtotta a szárazság az intézet Palmer-féle aszályidexe szerint, amely a hőmérsékletet és a csapadékmennyiséget veszi figyelembe. Ötvenhat éve nem volt példa arra, hogy az ország területének ilyen nagy részén teljesüljenek a szárazság kritériumai, 1956-ban 58 százalék volt ez az arány.

Az idei június a legforróbb hónapok listáján a 14., a legszárazabbakén pedig a 10. volt az intézet történetében. "A művelhető terület annyira kiszáradt, a termés és a legelők minősége olyannyira leromlott, hogy arra ritkán volt példa az elmúlt 18 hónapban" - olvasható az amerikai meteorológiai intézet közleményében.

MTI

 

Ez érdekelni fogja