When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Vihar: villanyvezetékekre, utakra és vasúti sínre dőltek fák Zalában

A Zala megyei Tófejen és Galambokon villanyvezetékeket szakítottak le, másutt utakra, vasúti sínekre és lakóházra is zuhantak a szerdai viharos időjárás miatt kidőlt fák - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Vihar: villanyvezetékekre, utakra és vasúti sínre dőltek fák Zalában

Farkas Diána csütörtöki összefoglalása szerint a tűzoltók tizennégy esetben vonultak káresetekhez, ezek közül nyolc helyen műszaki mentés volt a feladatuk. Személyi sérülés sehol nem történt.

Tófejen, a Hunyadi utcában két húszméteres fenyőfa dőlt ki, az erős szél több villanyvezetéket is leszakított. Az érintett útszakaszon az E.On munkatársai áramtalanították a vezetékeket, majd a zalaegerszegi tűzoltók takarították el az úttestről a fákat.

Az MTI helyszíni információja szerint Galambokon szintén az áramszolgáltató szakembereinek közreműködésére volt szükség, mert ugyancsak villanyvezetékekre dőlt egy fa.

A katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint Nagykanizsán, a Bajcsai úton a vasúti sínekre dőlt fa, amely a közlekedést veszélyeztette. Gutorfölde és Rádiháza között körülbelül 500 méter hosszúságú szakaszon hét fát döntött ki a viharos szél az úttestre, Balatongyörökön pedig egy lehasadt faág dőlt lakóépületre, amelyben senki nem sérült meg.

MTI

 

Ez érdekelni fogja