When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Komoly viharkárok Ausztriában

A heves viharok miatt hárommillió amerikai lakásban nem volt áramszolgáltatás, és ez sok függetlenség napi kerti partit tönkre tett. A közüzemi és az önkormányzati dolgozók július 4-én is a kárelhárításon dolgoztak.

Komoly viharkárok Ausztriában

Az ORF szerdai híradásai szerint különösen a déli országrészben - Karintiában és Stájerországban - tettek kárt utakban és épületekben az áradások. Az ország északi részén és Burgenlandban a megáradt patakok mellett villámcsapások is okoztak anyagi károkat. Az egész ország felett összesen 22 ezer villámot számlált össze a meteorológiai hivatal.

A több napos rendkívüli hőség után Stájerországban másfél óra alatt egyhavi csapadékmennyiség esett le. A tartományban mintegy ezer tűzoltó dolgozott az áradások, viharkárok elhárításán kedden este. A Mura folyó völgyében vízátfolyások, alámosások és földcsuszamlások utakat és hidakat tettek járhatatlanná vagy romboltak le.

Több települést átmenetileg nem lehetett közúton megközelíteni, és volt olyan tanya, amelyet még szerdán is elzárt a külvilágtól egy-egy kiöntött patak és a hordalék. Egy tehervonat kisiklott az áradások miatt. Graz térségében helyenként négy centiméter átmérőjű jég esett, a biztosítók 3,5 millió euróra becsülik a jégverés okozta mezőgazdasági kár összegét.

Az "Ausztria zöld szívének" is nevezett tartományban két héttel korábban is milliós nagyságrendű károkat okoztak heves viharok.

Az északi Alsó-Ausztria tartományban és a Magyarországgal szomszédos Burgenlandban legalább fél tucat tűzeset történt villámcsapások miatt, több lakóház is kigyulladt. A vihar átvonult Bécs felett is, de a fővárosban nem okozott károkat.

MTI

 

Ez érdekelni fogja