When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Viharok: tizenhárom halott, 4 millió háztartás áram nélkül Amerikában - fotóriport

Tizenhárom ember életét vesztette, közel 3,9 millió háztartás és üzlet pedig áram nélkül maradt az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén a péntek éjjel átvonuló nagy erejű viharok miatt.

 

Viharok: tizenhárom halott, 4 millió háztartás áram nélkül Amerikában - fotóriport

A rendkívüli hőhullám közepette lecsapó, hurrikán erejű széllökésekkel kísért viharok 500 mérföldes hosszúságban, az Indianától New Jerseyig terjedő területen megrongálták a vezetékeket. A szolgáltatók arra figyelmeztettek, hogy helyenként akár egy hétig is eltarthat a károk elhárítása.

Szükségállapotot hirdettek ki Maryland, Nyugat Virginia, Virginia és Ohio államban, valamint Washingtonban. Az internet- és a mobiltelefon-szolgáltatás akadozik, a benzinkutakat bezárták, Washington egyes elővárosaiban még a segélyhívó vonalak sem működtek. Washington és Philadelphia között leállították a vasúti közlekedést is.

Pénteken Washingtonban, Atlantában, Nashville-ben és Louisville-ben minden rekordot megdöntött a meleg, mind a négy városban 40 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála. Enyhülés nem várható.

A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy keressen menedéket légkondicionált helyeken, fogyasszon sok vizet és öltözzön világos színű ruhába.

MTI

Ez érdekelni fogja