When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Földcsuszamlások Bangladesben több tucat halottal

Ötvenhat ember, köztük tíz gyermek halálát okozták földcsuszamlások Banglades délkeleti részén, ahol a monszunidőszak három napja tartó heves esőzései áradásokat okoztak, és sok helyütt elvágták a közlekedési úthálózatot - közölték szerdán a hatóságok.

Földcsuszamlások Bangladesben több tucat halottal

A hadsereget is bevetették a mentési munkálatok segítésére az övezetben, Csittagong hegyvidéki térségében - mondta Szirádzsul Hakk Hán, a régió első számú vezetője, aki szerint a veszteségmérleg még súlyosbodhat.

Katasztrófavédelmi tisztségviselők adatai szerint mintegy 150 ezren váltak hajléktalanná, főként a Burmával határos parti sávban, Csittagong, Cox,s Bazar és Bandarbán körzetében. Csittagongra kedden mintegy 40 centiméternyi eső hullott tizenkét óra alatt. A kikötőváros nemzetközi repülőterén kedd délutántól felfüggesztették a gépek fel- és leszállását.

"A mentési munkák lelassultak, mert az áradások és a nagy esők számos kommunikációs eszközt tönkretettek" - mondta az AFP hírügynökségnek Tárikul Iszlám helyi elöljáró. Szaiful Ahmed rendőrfőnök azt mondta el, hogy az áldozatok többsége aludt, amikor a hatalmas sárlavina betemette. "Egy család tizenkét tagja veszett oda" - tette hozzá.

MTI

 

Ez érdekelni fogja