When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Már Floridában is szükségállapot a Debby miatt

Szükségállapotot hirdettek a közelgő Debby nevű trópusi vihar miatt hétfőn Floridában.

Már Floridában is szükségállapot a Debby miatt

"A Debby súlyos fenyegetést jelent Floridára és megköveteli, hogy gyorsan meghozzuk az elővigyázatossági intézkedéseket" - jelentette be a szövetségi állam kormányzója, Rick Scott. Egyben közölte: ha szükséges, a különböző közintézményeket, mint például az iskolákat, felhasználhatják majd a lakosok számára menedékhelyként.

A Debby központi magja még meg sem érkezett a szárazföld fölé, de a vihar már most súlyos károkat okozott Floridában: mintegy 35 ezer embernél megszűnt az áramszolgáltatás, s egyes helyeken tornádók is kialakultak. A Miamiban működő hurrikánközpont szerint Florida északnyugati részében akár 30 centiméternyi eső is lehullhat.

A Debby miatt vasárnap már Louisiana államban is szükségállapotot hirdettek ki. A vihar következtében leállított ipari kapacitások miatt kiesett az amerikai kőolaj-kitermelés 22,7 százaléka. A földgáz esetében ez az arány 22,9 százalék. A tengeri fúrótornyok személyzetét több helyen evakuálták.
MTI

Ez érdekelni fogja