When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tűzvész Amerikában: már 11 ezer embernek kellett elhagynia otthonát - képriport.

Több mint 11 ezer ember kényszerült otthona elhagyására vasárnap az Egyesült Államokban, Colorado Springsben és a város környékén a fenyegető erdőtüzek miatt.

Tűzvész Amerikában: már 11 ezer embernek kellett elhagynia otthonát - képriport.

A lángok eddig 809 hektárnyi területet perzseltek fel a Pike Nemzeti Erdőben. A lakóházak közül ugyan még egy sem égett le, de a helyzet igen veszélyesre fordulhat, ha a szél iránya megváltozik. A lakosság evakuálása Manitou Springs, Green Mountain Falls, Chipita Park és Cascade településekre is kiterjedt.
   
Colorado államban jelenleg több tűzvész is tombol, közülük az egyik, a High Parkban már csaknem 33 ezer hektáron pusztította el a növényzetet. Ez az állam történetének eddigi második legnagyobb katasztrófája. A High Parkban több száz embert kellett kitelepíteni és két hét alatt mintegy 200 lakóház is leégett. A villám okozta tűzvészben egy 62 éves nő életét vesztette, amikor a hegyi kunyhója leégett.
   
High Parktól mintegy 30 kilométerre, a Sziklás-hegység Nemzeti Parkban 21 ház égett le, de ott a lángokat gyakorlatilag már sikerült megfékezni.
   
Az Egyesült Államokban vasárnap 20 nagyobb erdőtüzet tartottak számon. Ezek többsége hat nyugati állam - Utah, Colorado, Wyoming, Nevada, Új-Mexikó és Arizona - területén égett.
   
Utah-ban a hatóságok szombaton 2500, korábban evakuált embernek engedélyezték, hogy visszatérjen a lakóhelyére. A tűz a legnagyobb mértékben Új-Mexikóban pusztított, ahol több mint 121 ezer hektár égett le. (MTI)

Ez érdekelni fogja