When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Áradás és földrengés sújtotta Kínát

Legkevesebb 14 halálos áldozatuk van a heves esőzéseknek a dél-kínai Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen és az északi Belső-Mongóliában; a délnyugati földrengés helyszínéről eddig két halottat jelentettek - számolt be a kínai média vasárnap.

Áradás és földrengés sújtotta Kínát

Kuanghsziban a folyók áradása következtében hat ember halt meg, több mint 450 ezret ért valamilyen kár. Mintegy ezer lakóház dőlt romba, 17 ezer hektár termőföld ment tönkre. A közvetlen anyagi veszteséget 128 millió jüanra teszik.

Az érintett területeken folyik a mentés, az időjárás-előrejelzések hétfőre további nagy mennyiségű csapadékot jósolnak.

A belső-mongóliai Ulanqab városához tartozó három települést szombaton este öntötte el a megáradt folyók vize, eddig nyolc ember halálát erősítették meg a helyi hatóságok. A mentést nehezíti, hogy utak váltak járhatatlanná, helyenként megszűnt az áramszolgáltatás.

A kelet-kínai Csianghszi (Jiangxi) tartományban szintén a heves esőzések okoznak gondot mintegy 734 ezer lakosnak. Csaknem 27 ezer embert kellett otthonából elköltöztetni. A tartomány tíz nagy víztározójában a felgyülemlett víz a kritikus szinthez közelít.

Vasárnapi jelentések szerint legkevesebb két ember meghalt, és száz megsérült, amikor a Richter-skála szerinti 5,7-es erősségű földrengés történt Kína délnyugati részében. A Jünnan (Yunnan) tartományi Ninglang térségébe sátrak, takarók, gyapjú ruhák százait küldték a katasztrófaelhárítók tartományi központjából.

A károk felmérése még tart, de annyit már közöltek, hogy a távközlési szolgáltatásban fennakadások keletkeztek, és "sok ház" összedőlt.

MTI

Ez érdekelni fogja