When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hőség: teljes készenlétben a mentőszolgálat

Legjobb elsősegélyt a fektetés jelent, hiszen a vérkeringés így általában hamar rendeződik.

A meteorológiai előrejelzések szerint ma az ország nagy részén fülledtté válik a levegő. Az idősek, szívbetegek és a légzőszervi betegségben szenvedők panaszai tovább fokozódhatnak. A mentők azttanácsolják, hogy a kánikulát, fülledt meleget nehezen viselők a mai napot még töltsék lehetőleg árnyékos, hűvös helyen, megfelelő folyadékbevitellel (ásványvíz vagy tea) és gyakori zuhanyzással előzzék meg az esetleges rosszullétet - hívta fel a figyelmet az óvintézkedésekre Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója.

Hőség: teljes készenlétben a mentőszolgálat

A déli órákban rendkívül erős UV sugárzás várható, ezért a szabadban tartózkodva védjük bőrünket a sugárzástól, fejünket pedig az túlzott felmelegedéstől, ami napszúrásszerű tüneteket okozhat. Rosszullét esetén legjobb elsősegélyt a fektetés jelent, hiszen a vérkeringés így általában hamar rendeződik.

Az Országos Mentőszolgálat országszerte 743 mentőegységgel, köztük mentőhelikopterekkel és mentőmotorokkal áll készenlétben, ami közel 1800 mentődolgozó szolgálatát jelenti.

Forrás: Weborvos

Ez érdekelni fogja