When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

5,3-as földrengés rázta meg Ausztráliát (Videó)

5,3-as erősségű földrengés volt kedd este Ausztráliában, Victoria államban, ahol korábban még nem volt ilyen erős földmozgás. Az eddigi információk szerint senki sem sérült meg. Az Ausztrál Földtudományi intézet honlapja összeomlott a rengést követő látogatói hullámtól - számolt be a Sydney Morning Herald.

 

5,3-as földrengés rázta meg Ausztráliát (Videó)

A Melbourne-t is érintő rengésről egy szálloda igazgatója úgy nyilatkozott: „azt hittem, hogy a fejünkre fog szakadni a tető. Mindenki a szálloda elé rohant, olyan volt, mintha egy vonat robogott volna át rajtunk. Negyvennégy éve élek itt, de ilyesmiben még sosem volt részem. A rengés húsz, vagy harminc másodpercig tartott, de úgy éreztem, egy életen át tart" - számolt be Anthony Atkin.

Az Állami Mentőszolgálat szóvivője elmondta, a rengés után nagyjából harminc telefonhívás érkezett hozzájuk, de vészhelyzetre sehol sem állt elő. Egy garázs összeomlott, néhány fal megrepedt, de „egyébként nem történt semmi különös".

Forrás: index.hu

 

 

Ez érdekelni fogja