When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Nyolcvanháromezer embert evakuáltak egy trópusi vihar miatt Japánban

Több mint nyolcvanháromezer embert szólítottak fel otthona elhagyására a hatóságok Japánban a Gucsol nevű erős tájfun miatt, amely kedden késő délután érte el a szigetország déli partjait.

 

Nyolcvanháromezer embert evakuáltak egy trópusi vihar miatt Japánban

A folyók vízszintjének megemelkedése jelentette árvízveszély miatt Aicsi prefektúrában több mint 28 ezer családot (72 ezer embert) szólítottak fel távozásra a hatóságok, míg a 2011. márciusi földrengés és szökőár által romba döntött Mijagiban további tízezer embernek kellett elhagynia otthonát.

Nyugat-Japánban öten megsérültek a viharban, 60 házat elöntött a víz, valamint közel tízezer otthon maradt áram nélkül. Több mint 450 belföldi repülőjáratot töröltek, egyes vonalakon nem jár a Sinkanszen gyorsvasút, és a 634 méter magas, Sky Tree névre keresztelt tokiói tévétorony 450 méteres magasságban lévő kilátóját is be kellett zárni.

A Gucsol tájfun - amely egy mikronéziai fűszerről kapta a nevét - óránként 70 kilométeres sebességgel északkeleti irányba halad. Központjában a széllökések sebessége eléri az óránkénti 162 kilométert. A trópusi vihar várhatóan 180-400 milliméter csapadékot hoz szerda estig a szigetországban.

A Gucsol elvonulását követően a napokban a Talim névre keresztelt tájfun is eléri majd Japán partjait.

MTI

 

Ez érdekelni fogja