When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Lechuguilla, a legszebb barlangrendszer - képek

Lechuguilla-barlang a hetedik leghosszabb barlangrendszer a világon.

Lechuguilla, a legszebb barlangrendszer - képek

A Lechuguilla-barlang felderített része 209.6 km, ezzel a hetedik leghosszabb felfedezett barlangrendszer a világon és egyben a legmélyebb az Egyesült Államok szárazföldi részén a maga 489 méteres mélységével, de mégsem erről a leghíresebb, hanem szokatlan geológiai formációiról és ősi állapotáról.

A barlangot az Agave lechuguilla nevű növényről nevezték el, mivel ez a növény közvetlenül a bejáratánál is megtalálható. A Lechuguilla-barlang Új-Mexikóban, a Carlsbad Caverns Nemzeti Parkban található. A barlangba csak nagyon kevesen mehetnek be, és ők is legfőképpen kutatók, felfedezők és a nemzeti park vezetése által szervezett túrákon résztvevők.

A Lechuguilla-barlang jóval többet kínál puszta méreteinél. A barlangászok nagy mennyiségű, hófehér gipszcsipkével és citromsárga kénköves alakzatokkal találkozhatnak itt. A barlangban sokfelé cseppkőalakzatokat is meg lehet figyelni, melyek közül néhány sehol másutt nem fordul elő a világon, mint például a 6,1 méter magas gipszcsillárok, a gipszszakállak és gipszfüggönyök, a 4,6 méteres mészkőcsapok, melyek jégcsapszerűen lógnak a mennyezetről, a hidromagnezit gömbök, a barlangi kagylók, a víz alatti cseppkőkristályok, a helicititek, a vasérclerakódások.

Ez érdekelni fogja