When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Földcsuszamlás halálos áldozatokkal Afganisztánban

Földcsuszamlást idézett elő hétfőn két földrengés Afganisztán északi részén. A lezúduló földtömeg maga alá temette egy hegyi falu vályogházait. A katasztrófamentők szerint akár nyolcvan halálos áldozata is lehet a szerencsétlenségnek - közölték Baglán tartomány hatóságai.

Földcsuszamlás halálos áldozatokkal Afganisztánban

Az egyik rengés a Richter-skála szerinti 5,4-es, a másik 5,7-es erősségű volt. A hegyoldalban lezúduló föld- és kőtömeg huszonkét házat temetett maga alá. Egyelőre csak két nő holttestét találták meg - közölte a tartományi kormányzó. Húszan sérülésekkel, de túlélték a katasztrófát, őket kórházban ápolják. A kormányzó szerint elképzelhető, hogy a többi holttestet nem is lesznek képesek kiásni. A katasztrófamentőknek csak egy buldózerük van - tette hozzá.

Afganisztán északi részén gyakran vannak földrengések. 2002-ben ugyanebben a tartományban egy földmozgás több mint kétezer ember halálát okozta.

 

MTI

 

Ez érdekelni fogja