When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Több százmillió forintra rúgnak a viharkárok

A lakásbiztosításban piacvezető Aegon biztosítónál 250 millió, a Generalinál pedig közel százmillió forintra tehetők az utóbbi napok viharkárai - közölték a biztosítók az MTI-vel.

Több százmillió forintra rúgnak a viharkárok

Az Aegon Biztosítóhoz 2.800 meteorológiai kárbejelentés érkezett, az ügyfelek által becsült kárösszeg meghaladja a 250 millió forintot. A hét végi vihar után csak hétfőn több mint 750 bejelentést tettek az ügyfelek - áll a biztosító közleményében.

A legtöbb bejelentés három megyéből érkezett: Baranyából 439, Pest megyéből 388, Bács megyéből pedig 370 kárbejelentést regisztrált az Aegon call centere. A károk legnagyobb részét a viharos szél okozta, de érkeztek villámcsapással, felhőszakadással, jégveréssel kapcsolatos bejelentések is.

A Generali Biztosító munkatársai kedd reggelig összesen 868 kárbejelentést regisztráltak, melyek összértéke megközelíti a 90 millió forintot. A leginkább érintett területeken - Baja, Pécs, Debrecen és Budapest - ötszörösére nőtt a bejelentések száma az ebben az időszakban megszokottakhoz képest.

A villám okozta károkkal kapcsolatos bejelentések voltak a leggyakoribbak, az esetek közel felét tették ki, összesen 42 milliós kárral. Második helyen a viharok (31 százalék, 19,5 millió forint), harmadik helyen pedig a jégeső (20 százalék, 21,7 millió forint) által okozott károk állnak.

MTI

 

Ez érdekelni fogja