When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Rengett a föld Törökországban - többen megsérültek

Közepes erejű földrengés rázta meg vasárnap Törökország délnyugati részét, hírügynökségi jelentések szerint több tucatnyian megsérültek a földmozgásban.

Rengett a föld Törökországban - többen megsérültek

A 6,1-es erejű földrengés központja az Égei-tengerben volt, a turisták körében közkedvelt Ölüdeniz üdülőváros közelében. A város polgármestere szerint senki sem halt meg, de károk keletkeztek. A tartományi egészségügyi szolgálat egyik illetékese szerint a földrengés után 59-en kerültek kórházba, közülük ketten szívroham miatt. Egy ember súlyosan megsérült a fején, amikor rémületében kiugrott az ablakon. Az egészségügyi illetékes szerint az emberek egy része törések, illetve vágások miatt ment kórházba, de a többség nem annyira fizikai, inkább pszichológiai panaszokkal jelentkezett az orvosoknál.

Az első rengést egyébként két kisebb, 6,0-ás és 4,9-es fokozatú földmozgás követte. A rengéseket érezni lehetett az Ölüdeniztől északra fekvő Izmirben és délre fekvő Antalyában is.

Törökországban gyakoriak a földrengések, az országot ugyanis több szeizmikus törésvonal szeli át. Tizenhárom évvel ezelőtt, 1999-ben mintegy 20 ezer ember halt meg az ország nyugati, sűrűn lakott részében pusztító két nagy erejű földmozgás következtében.

Tavaly október 23-án 7,2 erősségű földrengés rázta meg Kelet-Törökországot, 600 ember halálát okozva. Három hétre rá ugyanott 5,6-os fokozatú földmozgás történt, amely 40 ember életét oltotta ki. MTI

 

Ez érdekelni fogja