When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Mérges varangyok lepik el Ausztráliát - Videó

Ausztrália veszélyesebb, mint valaha. Nem elég, hogy kedd óta a heves esőzések miatt árvíz pusztít a kontinensen, ökológia katasztrófa is fenyegeti Ausztráliát.  Az utóbbi időben ugyanis veszélyesen elszaporodtak a cukornád varangyok.

Mérges varangyok lepik el Ausztráliát - Videó

A tudósok szerint mérgező óriás varangyok evolúciója rendkívül gyorsan zajlik, ugyanis a varangyok lába hosszabbá vált, gyorsabban mozognak és nagyobb távolságokra jutnak el, mint rövidebb lábú társaik. A cukornád varangyokat 70 éve telepítették be Ausztráliába Venezuelából a cukornádat pusztító bogarak inváziójának visszaszorítására, a bogarak azóta eltűntek, de a varangyok maradtak. Ma már több mint egymillió négyzetkilométeres területen megtalálhatók, és nincs semmilyen módszer a terjedésük visszaszorítására. Az óriás varangyok tömege elérheti a 2 kg-ot, mérgezőek és rendkívül agresszíven terjeszkednek, ezért drámai hatást gyakorolnak az állatvilágra. Az utóbbi időszak rendkívül csapadékos időjárása is a varangyok szaporodásának kedvez.

Forrás: liveinfo

Ez érdekelni fogja