When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A kristálytiszta Lijiang folyó – fotógaléria.

A Lijiang elnevezésű turisztikai körzet a belvárosból indul, és az északi Xing'an megyétől a déli Yangshu megyéig húzódik. A Lijiang folyó mellett álló hegy Guilin város kedves jelképe. Ez a belvárosi Taohua és a Lijiang folyó találkozásánál fekszik, s több mint háromszáz millió évvel ezelőtt a tengerfenéken lerakódott mészkőből képződött. A hegy alakja rendkívül hasonlít egy elefántra, amely épp a Lijiang folyóból iszik. Az ormány és az elefánt teste között egy alagutat vájt a víz. Amikor telihold van, messziről nézve a kerek alagút olyan látványt nyújt, mintha a Hold a víz felszínén lebegne. A kép természetesen csalóka: csupán a Hold fénye tükröződik a folyófelszínen. Ezt a guiliniak az Elefántormány-hegy vízi holdjaként szokták emlegetni.

 

A kristálytiszta Lijiang folyó – fotógaléria.

A folyó a Guilin északi részén fekvő Maoershan nevű hegyből ered, hossza meghaladja a négyszáz kilométert. A folyó Guilintól Yangshuóig tartó 83 kilométeres szakaszán a part festői szépségű, vize kristálytiszta.

 

Ez érdekelni fogja