When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Romániában 16 megyében okozott áradást a heves esőzés

Romániában 16 megyében okozott áradást a heves esőzés, ami miatt több helyen árvízkészültséget rendeltek el - közölte pénteken a román katasztrófavédelmi hatóság.

Romániában 16 megyében okozott áradást a heves esőzés

A hatóság munkatársainak mintegy kilencven településen kellett segítséget nyújtaniuk a lakosoknak. A tűzoltók 37 személyt mentettek ki az áradásból, amely összesen 209 lakóházat zárt el a külvilágtól. A víz 62 kilométer hosszú országutat és vasútpályát károsított meg, négy hidat elsodort. A víz 390 hektár szántóföldet árasztott el.

A heves esőzések Románia déli, délnyugati és keleti részét érintették leginkább, így Bákó, Braila, Calarasi, Konstanca, Galac, Ialomita, Ilfov, Prahova, Neamt, Vaslui megyékből jeleztek károkat. Erdélyben Krassó-Szörény és Hunyad megyékben voltak kisebb áradások.

Románia hat délnyugati megyéjében szombat reggelig van érvényben a sárga jelzésű eső- és viharriadó. Több helyen árvízkészültséget is elrendeltek. MTI

Ez érdekelni fogja