When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Földrengés rázta meg Bulgária fővárosát

Közepes erejű földrengés rázta meg kedd hajnalban Szófia térségét. Áldozatokról és sérültekről egyelőre nem tudnak a hatóságok, de károk keletkeztek.

Földrengés rázta meg Bulgária fővárosát

A bulgáriai szeizmológiai intézet szóvivője szerint a Richter-skála szerinti 5,8-as erejű földrengés központja a fővárostól mintegy 24 kilométerre nyugatra volt Pernik és Radomir városok között, viszonylag kis mélységben, 9,4 kilométerre a földfelszín alatt. Az első, erősebb rengést több, kisebb erejű utórengés követte.

A hajnali három óra körül történt földmozgásban megremegtek az épületek, a helyi lakosok ablaküveg-csörömpölésére ébredtek. Cvetan Cvetanov belügyminiszter hajnalban közölte, hogy a hatóságok egyelőre nem tudnak áldozatokról vagy sérültekről. Pernik városában azonban válságstáb alakult, rendőröket és tűzoltókat vezényeltek az epicentrum közelében fekvő településekre.

Rositsa Janakijeva perniki polgármester szerint a városban kémények omlottak össze, és romba dőlt egy régi épület. Mintegy harmincan fordultak orvosi segítségért, jobbára azért, mert a rémületben felszökött a vérnyomásuk.

A földrengést érezni lehetett Bulgária egész délnyugati területén és a fővárosban is, ahol sokan ijedtségükben pizsamában futottak ki az utcára.

MTI

Ez érdekelni fogja