When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Földrengés pusztított Észak-Olaszországban

Hatra emelkedett a vasárnap hajnalban Észak-Olaszországban bekövetkezett földrengés halálos áldozatainak a száma - közölte a mentőszolgálat.

Földrengés pusztított Észak-Olaszországban

Az olasz tűzoltók először azt jelentették, hogy senki nem halt meg és károkat sem okozott a hajnali földmozgás. Később kiderült, vannak károk, áldozatok. A sebesültek száma már meghaladja az ötvenet. A földmozgás középpontja Bolognától 36 kilométerre volt.

Az első hírek három halálos áldozatról szóltak: két porcelángyári munkás halt meg Sant,Agostinóban, Ferrara városától nyugatra pedig egy marokkói bevándorlót találtak holtan egy iparterületen beomlott csarnok romjai között. Most a mentők azt közölték, hogy hatra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Az ANSA hírügynökség szerint a térségben élők az utcára menekültek. A rengést érezni lehetett Emilia-Romagna és Veneto régióban, illetve Ausztriában is. Korábban volt egy kisebb földrengés is Lombardiában. Annak az erőssége 4,1-es volt - tudatta az AFP. A legutóbbi jelentős olaszországi földrengés 2009-ben volt Aquilában. Akkor csaknem 300 ember halt meg. Idén januárban volt egy 5,3-es rengés az ország északi részén.

(MTI) 

Ez érdekelni fogja