When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Már több mint 100 halottja van Kínában az ítéletidőnek

Az április vége óta tartó viharoknak, heves esőzéseknek Kínában eddig 102 halottjuk van, 30 embert pedig eltűntként tartanak nyilván - közölte a katasztrófaelhárítás tájékoztatása alapján a kínai média csütörtökön.   

Már több mint 100 halottja van Kínában az ítéletidőnek

A sűrű villámlásokkal kísért eső, jég és erős szél országszerte körülbelül 13 millió embernek okozott valamilyen szintű kárt, közülük 820 ezer ember szorult ellátásra, segélyre. A pusztító időjárás az érintett 22 tartományi jogú területből a kelet-kínai Csianghszi (Jiangxi), a közép-kínai Hunan és az északnyugati Kanszu (Gansu) tartományt érte a legsúlyosabban.

A gazdasági kár becsült összege országosan csaknem 17 milliárd jüan (626,6 milliárd forint); 143 ezer épület rongálódott meg súlyosan, és 949 ezer hektár mezőgazdasági területen veszett oda a termés részben, vagy egészben.

A központi kormány több munkacsoportot küldött a különböző helyszínekre, pénzalapot különített el. A mentés, a lakosság élelmiszerrel, segélyekkel történő ellátása az ország különböző részein folyamatos - tájékoztatott közleményében a polgári ügyek minisztériuma. MTI   

Ez érdekelni fogja