When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tornádó pusztított Dél-Alföldön

 

A szél betonoszlopokat csavart ki a földből és fóliasátrakat rongált meg a Dél-Alföldön.

 

Tornádó pusztított Dél-Alföldön

Hétfőn délután négy óra után tornádó csapott le Zsombó külterületén - értesült a Szeged24. A pusztító erejű légoszlop háztetőket vitt le, valamint 8 nagy - 400 négyzetméteres - fóliasátorból 7-ről leszaggatta a fóliát, összetörte a fóliasátor vázát, valamint a lebetonozott oszlopokat is kicsavarta a földből.

„Egyik pillanatról a másikra történt minden" - nyilatkozta a Szeged24-nek Szunyogh Mihály, akinek a gazdaságában mintegy 2 millió forintos kár keletkezett. „A paradicsom és paprika palánták közül sok tönkrement" - mondta a gazda, aki részletesebb kárfelmérést csak kedden tud végezni.

„Soha nem láttam ilyet, hogy a szél betonoszlopokat csavarjon ki a helyéről. Különös, hogy csak egy vékony sávban keletkezett kár. A szomszédos gazdaságoknál semmi nem sérült meg" - tette hozzá Szunyogh Mihály, aki reméli, hogy a jéghez hasonlóan tornádó után is fizetnek kártérítést.

„Ilyennel még nem találkoztam, ezért kicsit tanácstalan vagyok. Ez az életünk, a fóliába fektettük az összes pénzünket, amit egy szempillantás alatt - szó szerint - elfújt a szél" - mondta el a Szeged24-nek a pórul járt gazda.

Forrás: Szeged24

Ez érdekelni fogja