When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Kétszázezer ember menekül az áradó Amazonas elől

 

Peru - Harminc éve nem tapasztaltak akkori áradást az Amazonas vidékén, mint most. Az árvíz miatt 191 ezer ember hagyta el az otthonát.

 

Kétszázezer ember menekül az áradó Amazonas elől

Peru északkeleti, Amazonas-vidéki részén három évtizede nem tapasztalt áradás pusztít, és baktériumfertőzés ütötte fel a fejét, aminek következtében eddig hárman haltak meg és csaknem negyvenen megbetegedtek - közölték pénteken a helyi hatóságok.ű

A megáradt Amazonas lakóházakat, iskolákat, egészségügyi intézményeket és termőföldeket öntött el. Az árvíz miatt 191 ezer ember kényszerült otthona elhagyására.

A folyó vízébe állati ürülékkel Leptospira kórokozó került. A baktérium által okozott betegség tünetei bőrkiütés, láz, szemgyulladás, izomfájdalom, vesekárosodás és agyhártyagyulladás. A kórokozó megtámadhatja a májat és a szívet is.

Az UNICEF egészségügyi szolgálatának egyik szakembere arról számolt be, hogy a kór az érintett Loreto régióban főként gyermekeket támadt meg.

A perui kormány szükségállapotot rendelt el a térségben.

Forrás:mti

 

Ez érdekelni fogja