When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Viharok okoznak áradásokat Dél-Kínában

Heves esőzések, tomboló viharok okoznak áradásokat a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban, százezreknek kárt okozva; legutóbb öt gyereket sodort el a víz - jelentette kínai média szombaton.

Viharok okoznak áradásokat  Dél-Kínában

Az öt általános iskolás épp az iskolába igyekezett pénteken, amikor az ár elsodorta őket. Egyelőre nem találják őket. Közülük négyen Huacsou (Huazhou) városba valóak, egy Hszinjibe (Xinyi) - tájékoztattak a helyi hatóságok. A nagy mennyiségű csapadék három napja okoz gondot a tartomány 23 megyéjében. A mentést irányító tartományi központ közlése szerint a mostoha időjárás eddig több mint 235 ezer embernek okozott kárt, 13300 ember kényszerült otthonának elhagyására. Több mint 23 ezer hektáron károsult a termés és csaknem 380 ház dőlt romba. A Kuangtunggal szomszédos tartományok egy részén, a Jangce folyótól délre és keletre ugyancsak viharok tombolnak, eső és jégeső hullik, erős a szél - számolnak be a szakemberek. Az országos meteorológiai szolgálat szerint ezzel egy időben Északnyugat- és Észak-Kínában a hidegfront erős szelet hozott, ami por és homokviharokat idézett elő; a Sárga-folyó mentén zivatarokról érkeztek jelentések.

Forrás: mti

Ez érdekelni fogja