When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Két erős földrengés volt Mexikóban

Alig néhány órával a szerdai, 8.6-os erejű indonéziai földrengés után, 6.5, illetve 6.9-es földmozgások rázták meg Mexikót. Áldozatokról vagy károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

Két erős földrengés volt Mexikóban

Két jelentős erejű földmozgás rázta meg Mexikót. Az elsőt helyi idő szerint szerda este jelentették, és az amerikai figyelő szolgálatok szerint 6,5-es erejű volt a Richter skálán. A második, csütörtök hajnali rengés erősebb volt az előzőnél: 6,9 -es erejű, ráadásul, míg az első 20 ezer méter mélyen történt, ez csak tíz kilométerre a föld felszínétől.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a második földmozgásban sérült-e meg valaki, vagy okozott-e károkat. Az első különösebb következmények nélkül zajlott le. A Reuters jelentése szerint Mexikóváros polgármestere a Twitteren azt írta, komoly károkról szóló bejelentéseket nem kaptak. Ezt erősítették meg a mentőszolgálat emberei is.

Mexikót márciusban egy 7,4-es erejű földrengés rázta meg, amit több utórengés követett. Akkor az ország délnyugati részén több száz ház rongálódott meg.

A mexikói földrengés alig fél nappal azután történt, hogy Indonéziában 8.6-os erejű fölmozgás volt. Károkat az sem okozott, öten viszont szívroham következtében meghaltak.

Forrás: origo.hu

Ez érdekelni fogja