When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tornádó: kamionok szálltak fel, óriásjég csapott le (Fotó, Videó)

Tornádó sorozat csapott le Dallas környékére. A texasi nagyvárosban legalább százmillió dolláros kár keletkezett. Leállították a nemzetközi repülőtér forgalmát, és át kell vizsgálni több mint száz repülőgépet, amelyeket a szél és a teniszlabda-nagyságú jégeső megrongált. Egy kamionparkolóból a tornádó felkapta a hatalmas járműveket a levegőbe. A súlyos károk ellenére a természeti csapásnak nem volt halálos áldozata.

Tornádó: kamionok szálltak fel, óriásjég csapott le (Fotó, Videó)

Az elmúlt évtizedek egyik legerősebb vihara tombolt az Egyesült Államokban. Néhány óra leforgása alatt legalább 13 tornádó csapott le Texas északi részére. A tornádók néhány perc alatt alakultak ki vihar közben, és nagy sebességgel haladtak a lakott területek felé.

A dallasi televízió élőben közvetítette az eseményeket. A tornádó egy kamion-parkolóra is lecsapott. A vihar gyufaszálként forgatta a levegőben a nyolctonnás, 18 kerekes hatalmas járműveket.

A szakértők szerint csodával határos, hogy senki nem halt meg a tornádók során. Tavaly a szélviharok összesen 550 halálos áldozatot követeltek az Egyesült Államokban - írja az atv.hu

 

Ez érdekelni fogja