When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Rendkívüli állapotot hirdettek a Fidzsi-szigeteken (Videó)

Az árvíz sújtotta Fidzsi-szigeteken vasárnap rendkívüli állapotot hirdettek a helyi hatóságok, s felszólították a turistákat, hogy a heves esőzések és az erős szél idejére maradjanak távol a Csendes-óceán déli részén lévő szigetcsoporttól.

 

Rendkívüli állapotot hirdettek a Fidzsi-szigeteken (Videó)

Tisztségviselők közölték, hogy a heves áradások következtében nem tudják garantálni az odalátogatók biztonságát. A természeti katasztrófa eddig - csütörtök óta -  két ember életét követelte, és 5 ezer ember kényszerült elhagyni otthonait.

A Nadi nemzetközi repülőtérhez vezető utat lezárták, a szélsőséges időjárás pedig vélhetően keddig folytatódni fog. A hatóságok arra kérték a légitársaságokat, hogy hétfőig ne szállítsanak több turistát az országba, amely példa nélküli az idegenforgalomtól függő országban.

A repülőtéren több száz utas vár indulásra, a Vita Levu sziget nyugati részéről azonban sokan el sem jutottak odáig az utakra dőlt fák, földcsuszamlások és megáradt folyók miatt.

MTI

 

Ez érdekelni fogja