When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Havazott az osztrák hegyekben

Igaz már áprilist írunk, a télnek koránt sincs vége az osztrák hegyekben, ahol az elmúlt napokban is télies arcát mutatta az időjárás; mínusz fokok és havazás jellemezte április elsejét. A hét közepétől újabb hóesésre számíthatunk.

 

Havazott az osztrák hegyekben

A szokatlanul enyhe március után úgy tűnik minden igyekszik visszaállni az eredeti kerékvágásba. Március utolsó napjaiban visszatért a tél az osztrák hegyekbe; havazott Vorarlbergtől egészen Alsó-Ausztriáig, így a határ közeli síterepek is friss, fehér köntöst öltöttek. Az igazi lehűlés szombatról vasárnapra érte el a hegyeket.

Az osztrák gleccsereken április elsején télies -10 fokok röpködtek, így remek porhavas pályáknak örülhettek a síelők. A hétvégén a magasabb térszíneken jellemzően 10-15 cm hó hullott, lentebb csak becukrozódtak a lejtők, így Alsó-Ausztria hegyeiben is.

Mától újra megnyugszik az időjárás és a napsütés kerül főszerepbe, 2000 méteren nulla, míg 3000 méteren -3 és -6 fok közti értékek várhatóak napközben.

Nagyobb változás szerdától lehetséges, amikor is egy hidegfront éri el az Alpok térségét, csütörtökön a nyugati tartományokban akár 500 méterig is lehavazhat. A távlati előrejelzések szerint Húsvétkor télies időre van kilátás, akár nagyobb hóval nyugaton és délen. Hintertuxon és Obertauernben 30-40 cm, Kaprunban 50-60 cm, Mölltalon 30 cm friss hóval számolhatunk jövő hét hétfőig.

 Forrás: sielok.hu

 

Ez érdekelni fogja