When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Visszatért a darányi sztárpár.

Hetedik éve tér vissza a fészekbe a darányi sztárpár, Chuck és Ludmilla. A gólyákat több ezren figyelik árgus szemmel nap, mint nap a világ minden tájáról, s tippelgetnek: vajon idén mennyi tojás lesz. A gólyapár néhány napja tért vissza a dél-somogyi településre a forró Afrikából.

Visszatért a darányi sztárpár.

Hétfőn tértek vissza Chuckék a darányi általános iskola tetején fenntartott lakosztályukba. Nem múlt el izgalom nélkül a hazatérés - tudtuk meg.

Cseresznyés Géza, igazgató, Darányi Körzeti Közoktatási Intézmény
- Három napig aggódtunk, mert egy idegen gólya is érkezett a fészekbe, és tudtuk, hogy ő egyik sem. Az elmúlt évek gyakorlatával ellentétesen nem Chuck, hanem Ludmilla jött meg először. Chuck is valószínűleg itt volt a környéken csak folyamatosan nem voltak a fészekben, és addig nem mertük nyilvánosságra hozni.

Mert korábban már volt arra példa, hogy egy idegen, fiatal gólya szemet vetett a celeb-kelepelőpár fészkére - mesélik az iskola diákjai.

Orsós Dávid:
- Egyszer volt olyan hogy régebben, tavaly Hosszúláb meg a Chuck bunyóztak a fészekért, verekedtek érte, hogy kié lesz.

Persze végül Chuck diadalmaskodott, s megtarthatta Ludmillával közös szerelmi fészkét. Általában több ezren kukkolják a gólyák életét a világhálón.

Cseresznyés Géza, igazgató, Darányi Körzeti Közoktatási Intézmény
- Napi 6-8 ezer látogatónk van, de hogyha valamilyen esemény van, akkor ez felmegy 10-12 ezerre is. És most az érkezéskor voltak sokan, olyan nyolc kilenc ezren.. De stabil api 6-7 ezer látogató van. Ugye most már sok gólyakamera van, annak idején hat éve a miénk volt az első.

A világ minden tájáról akadnak rajongói a gólya-realitynek - Kanadában, Ausztráliában, de még Japánban is van, olyan néző, aki izgatottan várja: vajon hány taggal bővül Chuck és Ludmilla családja. Így vannak ezzel az iskola diákjai is.

Pénzer Tamás:
- Reméljük, hogy ők itt fognak maradni. És szépek a kisgólyák, amikor kikelnek, reméljük, még híresebb lesz ez az iskola.

Már hét éve figyelik a gólyák mindennapjait egy webkamera segítségével, de az igazi valóságshow-kal ellentétben, itt nincs megírva előre a forgatókönyv.

Cseresznyés Géza, igazgató, Darányi Körzeti Közoktatási Intézmény
- Technikai feladatok vannak zömében, és az elvünk az, hogy nem avatkozunk be a természetbe tehát mi nem avatkozunk bele a dolgokba. Egyszer volt ilyen két évvel ezelőtt, befogadtunk egy kiesett kisgólyát. És akkor azt vissza kellett tenni.

Tehát a nevelőszülői feladatokat is remekül ellátta a darányi gólyapár. De mint megtudtuk valami mindennap történik, ami miatt nézők ezrei figyelik Chuck és Ludmilla életét a monitorra tapadva.

Forrás: somogytv.hu

 

Ez érdekelni fogja