When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erős földrengés rázta meg Japánt

Hatos erősségű földrengés rázta meg kedden Japán északkeleti részét - közölte az amerikai földtani hivatal (USGS). A japán hatóságok nem adtak ki szökőárriasztást.

Erős földrengés rázta meg Japánt

A föld közép-európai idő szerint 13 órakor mozdult meg Ivata prefektúra magasságában, a Csendes-óceánban, fészke becslések szerint a tengerszint alatt 10 kilométerre volt - közölte az USGS.

A japán meteorológiai hivatal előzőleg 6,4-re becsülte a földmozgás erősségét. "A tenger szintjében okozhat változást a földrengés, de nem várhatók károk"- közölte a hivatal.

A keddi földrengés érintette térségekből nem jelentettek semmilyen, az atomlétesítményekre vonatkozó káresetet az NHK japán közszolgálati televízió jelentése szerint.

Helyi médiaértesülés szerint eddig sem halálos áldozatról, sem sebesültekről nem érkeztek jelentések.

2011. március 11-én egy 9-es erősségű földrengés következtében óriás szökőár alakult Japánban, amely elpusztította a part menti falvakat. Tizenkilencezer ember halt meg vagy tűnt el. A szökőár Fukusimában a világ 1986 óta legnagyobb atomerőmű-katasztrófáját idézte elő. MTI

 

Ez érdekelni fogja