When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erős földrengés Chilében, szökőár riasztás.

7,2-es erősségű földrengés volt vasárnap este Chile középső részén, a hatóságok szökőártól tartva felszólították a lakosságot egy hosszú partszakaszon, hogy hagyja el otthonát. Emberéletben vagy anyagiakban történt kárról egyelőre nem érkezett jelentés.

 

Erős földrengés Chilében, szökőár riasztás.

A rengés központja Talca várostól 32 kilométerrel észak-északnyugatra volt, a földmozgás a lakosok elmondása szerint egy percig tartott. Az ország középső részét két évvel ezelőtt romba döntő földrengés óta ez volt a legerősebb rengés. Akkor 8,8-es volt az erőssége, majd szökőár sújtotta az országot, és mintegy 500-an meghaltak.

A chilei haditengerészet figyelőszolgálata szerint a mostani rengés nem olyan jellegű volt, mint amely szökőárt idéz elő, de az evakuálásra vonatkozó utasítást egyelőre nem vonták vissza.

Az amerikai földtani intézet első jelentése szerint a rengés középpontja az óceánban volt, Santiagótól 215 kilométerrel délre.

Több városban az emberek ijedtükben kifutottak az épületekből az utcára, és egyes helyeken megszűnt az áramszolgáltatás.

MTI

 

Ez érdekelni fogja