When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A Víz Világnapja fesztivál Kékkúton.

 

Közel két évtizede annak, hogy az ENSZ javaslatára március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. Ez a nap alkalmat ad arra, hogy végiggondoljuk, mit jelent számunkra a víz, miért is olyan fontos. A Kékkúti Ásványvíz Zrt. idén is csatlakozott az ünneplők táborához és színes programjaival hirdette a víz fontosságát.

 

A Víz Világnapja fesztivál Kékkúton.

A víztakarékosságról Kékkúton

 

Lelkes diákoktól volt hangos március 22-én a Káli-medence a Víz Világnapja alkalmából. 170 általános iskolás érkezett a Kékkúti Ásványvíz Zrt. meghívására, a festői szépségű Kékkútra, hogy a víz jelentőségéről és a víztakarékosságról tanuljanak játékos formában.

Az ásványvíz palackozó vállalat kiemelt feladatának tartja, hogy tudatosítsa a vízkészletek megóvásának fontosságát a fiatalabb generációkban. A Kékkúti Ásványvíz Zrt. ennek szellemében szervezte meg immár harmadik alkalommal a "Gondoskodás a vízről" fesztivált, együttműködésben a WET Projecttel.

A Víz Világnapja alkalmából interaktív formában tanulhattak a gyerekek a víz körforgásáról, a vizek koráról és a test víztartalmáról is, Kékkúton. A programokba az egyik legnépszerűbb vizes sportág képviselői is bekapcsolódtak. A magyar vízilabda válogatottból Szívós Márton, Gór-Nagy Miklós és Hárai Balázs amellett, hogy a víz szeretetéről beszéltek, az izgalmas játékokban is aktívan részt vettek. Többek között élő vihar-szimulátorként a mennydörgés, a szél és az eső hangjait keltették életre a lelkes diákokkal együtt. A TV2 sztárriportere, Papp Gergő a program házigazdájaként saját példáin keresztül mutatta be, hogyan tudunk a mindennapokban odafigyelni a takarékos vízhasználatra.

 

A tanulók a nap végén üzeneteket hagytak a víztakarékosságról, amelyeket egy ládába zártak a jövő nemzedékei számára. Tették ezt azért, hogy ne csak a mai kor embere, hanem az elkövetkező generációk is óvják egyik legfontosabb természeti kincsünket, a vizet.

Mi a Project WET?

A Project WET egy a 8-12 éves korosztálynak szóló komplex, különböző tudományágakat felölelő globális oktatási program, amely a víz témakörét dolgozza fel. A világ egyik legelterjedtebb víztudományi oktatási programja kézzelfogható formában tanítja a vízről megszerezhető ismereteket, miközben környezettudatosságra nevel.

A program egyik főtámogatója a Nestlé Waters, emellett olyan tekintélyes nemzetközi szervezetekkel működik együtt, mint az UNESCO és az UNICEF. A Nestlé Waters magyarországi leányvállalata a Kékkúti Ásványvíz Zrt. kiemelt feladatának tartja a vízkészletek védelmének fontosságát tudatosítani a gyermekekben, ezért a Project WET működését Magyarországon a piacvezető ásványvíz gyártó támogatja.

A Nestlé Waters is ünnepel

A Nestlé Waters, - amely a Kékkúti Ásványvíz Zrt. anyavállalata - harmadik éve ünnepli globális szinten a Víz Világnapját, 29 országban, Argentínától Üzbegisztánig.

  • A rendezvények fő célja, hogy felhívják a figyelmet a víz fontosságára, valamint a vízkészletek megóvására.
  • Becslések szerint 10.000 gyermek vesz részt a vízzel kapcsolatos fesztiválokon, ezen a napon.
  • Több mint 400 Nestlé Waters dolgozó segíti a vizes ünnepségek lebonyolítását világszerte.

Válogatott vízilabdások víztakarékossági tippjei:

  • Az edzések után mindig a zuhanyozást választjuk. Ezzel sok víz megspórolható!
  • Sok zöldséget és gyümölcsöt eszünk, de folyó víz helyett egy tál vízben mossuk meg őket, így az nem folyik feleslegesen.
  • Sportolókként sok ruhát használunk, de csak akkor indítunk el egy mosást, ha meg tudjuk tölteni a mosógépet, így kevesebb vizet használunk.

Gyerekszáj: vizes gondolatok a jövőbe

„Jövő emberei, vigyázzatok a vízre, mert nincs elég belőle!

Ne szennyezzétek a folyókat, tavakat, hogy legyen elég víz a holnapnak!

Spóroljatok nagyon sokat, hogy legyen víz az afrikaiaknak!

A víz a közös kincsetek, hát legyen elég vizetek!"

 

„Kedves Utódaink!

Mi abban a szerencsében részesültünk, hogy itt élhettünk, ahol a környezetünk vízben gazdag. Megígérjük, hogy épségben megőrizzük, ti is vigyázzatok rá!"

 

 

 

Ez érdekelni fogja