When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erős földrengés rázta meg Mexikót. (Videó)

Erős, a Richter-skálán mérve 7,8 fokos földrengés rázta meg kedden délben Mexikó csendes-óceáni partvidékét Guerrero állam térségében - jelentette a mexikói szeizmológiai intézet.

Erős földrengés rázta meg Mexikót. (Videó)

A rengés 15 kilométeres mélységben pattant ki. A rezgések több percen át tartottak, és az onnan pár száz kilométerre lévő Mexikóvárosban is megmozgatták az épületeket. Ott sokan az utcára rohantak, de komolyabb károkról nem szólnak a jelentések, mindössze egy gyaloghíd dőlt össze, s zuhant egy mikrobuszra.

Guerrero fővárosából, Chilpancingóból sem érkeztek hírek sérültekről vagy halálos áldozatokról. Ángel Aguirre kormányzónak a helyi Milenio tv-csatornán elhangzott közlése szerint csaknem félezer épületben keletkeztek károk, több össze is dőlt közülük, de emberélet nem követelt a földmozgás. Egyes helyeken megszakadt a telefonösszeköttetés.

Guerreróban decemberben egy 6,5 fokos földrengés három ember halálát okozta.

Carlos Valdés González, a mexikói szeizmológiai szolgálat vezetője szerint hat utórengést is regisztráltak, a legkomolyabb 5,3-as erősségű volt. Előrejelzése szerint a következő 24 órában további utórengések is várhatóak.

Mexikó a pápa látogatására vár. XVI. Benedek pénteken érkezik a latin-amerikai országba.

MTI

 

Ez érdekelni fogja