When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Havazás - Franciaországban 22 ezer háztartásban nincs áram, közlekedési káosz az utakon.

Összesen mintegy 80 ezer utast érintett a hirtelen érkezett havazás következtében kialakult vasúti közlekedési káosz Franciaország északi részén, ahol keddre virradóra helyreállt a forgalom, de 22 ezer háztartásban még mindig nincs áramszolgáltatás.

Havazás - Franciaországban 22 ezer háztartásban nincs áram, közlekedési káosz az utakon.

A Lille-ből induló és oda érkező vonatok jelentős, átlagosan hat órás késéssel közlekedtek hétfőn este, a legtöbb szuperexpresszet (TGV) pedig törölni kellett az utasok biztonsága érdekében, miután az erős havazás miatt délután nyolc nagyfeszültségű kábel zuhant a sínekre Seclin város közelében, megbénítva ezzel a Lille és Arras közötti közlekedést. Közel négyezren rekedtek a TGV-kben az ország északi részén. A járattörlések miatt több százan a lille-i és a párizsi Gare du Nord pályaudvaron töltötték az éjszakát, vagy taxival próbáltak eljutni célállomásukra.

Az SNCF vasúttársaság közlése szerint az éjszaka folyamán mintegy 7 ezer munkatársuk dolgozott a leszakadt vezetékek eltávolításán, így kedd délelőtt teljesen helyreállhatott a vasúti közlekedés. A társaság valamennyi olyan utasnak visszatéríti a vasúti jegy teljes árát, akinek a járata legalább négy órás késést szenvedett, az öt óránál többet késő vonatok utasai pedig egy további ingyenjegyet is kapnak.

Az északi Nord-Pas-de-Calais megyében a hatalmas havazás miatt mintegy 140 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás hétfő délután, s 22 ezerben még kedden délelőtt sem volt áram. A francia magasfeszültségű elektromos hálózatot üzemeltető RTE tájékoztatása szerint jelenleg ötszáz munkatársuk dolgozik a szolgáltatás helyreállításán, s várhatóan estére minden háztartásban ismét lesz áram. MTI

Ez érdekelni fogja