When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hatalmas árvíz elöl menekültek az emberek Ausztráliában.

Ausztrália keleti részét sújtó árvizek miatt 13 ezer embernek kellett elhagynia otthonát kedden.

Hatalmas árvíz elöl menekültek az emberek Ausztráliában.

Az áradások Új-Dél-Wales állam területének már csaknem háromnegyedét sújtják, és az árvízhelyzet tovább súlyosbodik. Mintegy kétezer embert zárt el a külvilágtól a víz.

A helyzet a Sydneytől közel 450 kilométerre délnyugatra fekvő hatvanezres Wagga Wagga városban a legsúlyosabb. Az esőzések következtében a város folyójának, Murrumbidgee-nek a vízszintje az elkövetkező órákban várhatóan megdönti az 1844-es rekordot. A városból eddig nyolcezer embert telepítettek ki, s ha a folyó átszakítja a gátakat, további kimenekítésekre lesz szükség.

A kormány készültségbe helyezte a katonaságot, hogy segítséget nyújtson, egyben közölte, hogy egyelőre korai megállapítani az okozott kár nagyságát, illetve hatását a gazdaságra.

Julia Gillard miniszterelnök Canberrában újságírók előtt azt mondta, hogy addig nem lehet meghatározni a gazdasági kár mértékét, amíg a folyók nem kezdenek el visszahúzódni medrükbe.

Barry O'Farrell Új-Dél-Wales állam kormányfője korábban úgy nyilatkozott, hogy a kár elérheti az 530 millió amerikai dollárt is. MTI

Ez érdekelni fogja