When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Már 12 halottat követelt az ítéletidő az USA-ban. (Videó)

Tizenkettőre emelkedett szerda estére az Egyesült Államok középnyugati részén átvonuló viharok és tornádók halálos áldozatainak száma.

Már 12 halottat követelt az ítéletidő az USA-ban. (Videó)

Az Illinois állambeli Harrisburgben egy tornádóban 6 ember - négy nő és két férfi - meghalt és csaknem 100 megsérült. Tennessee-ből és Missouriból egyaránt 3-3 halálos áldozatot jelentettek.

Az erős esőzés és nagy erejű szél következtében Kansasban is többen megsérültek, közülük legalább egy embert válságos állapotban szállítottak kórházba. Az állam Harveyville nevű kisvárosában pedig szükségállapotot rendeltek el. A vihar sújtotta övezetekből csaknem 200 sérülést jelentettek.

A közép-atlanti partvidék felé átvonult viharzóna kiterjedése kelet-nyugati irányban 1200, észak-déli irányban pedig több, mint 1000 kilométer volt.

Kentucky, Tennessee, Indiana, Arkansas, Illinois és Missouri területén a hatóságok tornádóveszélyre figyelmeztették a lakosságot. Jelentések szerint a szél sebessége helyenként elérte az óránkénti 270 kilométert.

A vihar több száz házat döntött romba, fákat és villanyoszlopokat döntött ki. A károk helyrehozásába és a bajba jutottak mentésébe bekapcsolódtak a nemzeti gárda egységei is.

MTI

 

 

Ez érdekelni fogja