When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Nyolcvan centi hó hullott egy éjszaka alatt.

Komoly fennakadásokat okozott szerdán reggel a közúti és vasúti közlekedésben a sűrű éjjeli havazás Csehországban. A havazás a müncheni repülőteret sem kímélte, járatok tucatjait kellett törölni.

Nyolcvan centi hó hullott egy éjszaka alatt.

A rendőrség információi szerint országszerte a szokásosnál jóval több közúti baleset történt, de szerencsére eddig az egyik sem volt tragikus. Az elakadt, árokba csúszott autók azonban gondokat okoznak a közlekedésben. Dél-Csehországban és az Óriáshegységben a viharos erejű szél is bonyolítja a helyzetet.

A magyarok által is gyakran használt Prága-Brünn (D1) autópálya is be van havazva, de fokozott óvatossággal járható. Az autópálya Cseh-morva Fennsíkon áthaladó szakaszán a jelentések szerint azonban továbbra is sűrűn havazik, s rosszak a látási viszonyok. Kora reggelig kilenc kisebb baleset történt, s számos kamion elakadt.

Több tucat járatot töröltek a müncheni repülőtéren

Nyolcvannyolc járat indítását, illetve fogadását törölték szerdán reggel a müncheni repülőtéren a hideg és bajor főváros térségében megindult havazás miatt.

A járattörlések 8-9 ezer utast érintenek - közölte a repülőtér szóvivője.

A fennakadások egyik közvetlen oka az, hogy a behavazott fel- és leszálló pályákat folyamatosan takarítani kell, így azokat csak felváltva lehet használni. Emellett a repülőgépeket is jégmentesíteni szükséges. A repülésbiztonsági intézkedések betartásához pedig csökkenteni kellett az indított és fogadott járatok számát.

A szóvivő szerint a következő napokban fokozatosan helyreállhat a müncheni Franz Josef Strauss repülőtér forgalma.

MTI

Ez érdekelni fogja