When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Bulgáriában a hideg és az árvíz is szedi áldozatait.

A rendkívüli hidegnek már 37 halálos áldozata van Bulgáriában, s további 10 ember halt meg egy falut elöntő árvízben - jelentette hétfőn a helyi média.

Bulgáriában a hideg és az árvíz is szedi áldozatait.

Az újabb hóesés és erős szél miatt Bulgária 23 nyugati és északi megyéjében emelték meg hétfőn a veszélyhelyzet riasztási fokozatát. Néhány déli járásban viszont az árvíz miatt vannak érvényben a rendkívüli intézkedések, s folytatódik a kármentés. A múlt héten a Haszkovo megyei Biszer falut árasztotta el a víz, és oltotta ki tíz ember életét.

A meteorológusok a zord időjárás okozta veszélyekre hívják fel a lakosok figyelmét, fokozott éberségre kérik őket, s azt tanácsolják, hogy mellőzzék a gépkocsik használatát.

Az újabb hóesés a több mint egy hete tartó, szokatlanul alacsony hőmérséklet közepette érkezett Bulgáriába. A nappali hőmérséklet a fagypont alatti 9 fok körül ingadozik az ország északnyugati részén, míg délen plusz 1-2 fokos hőmérsékletet mérnek.

Szófiában hétfőn reggel erősen havazás kezdődött; a közterület-fenntartók csak a főútvonalak megtisztítására képesek. A főváros polgármestere fogadkozott, hogy más eszközöket is bevetnek a hó eltakarítására, ennek ellenére a belvárosban hatalmas hókupacok akadályozzák a gyalogos közlekedést és a parkolást.

MTI

 

Ez érdekelni fogja