When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Jégtorlaszok a Dunán, 3 méteres hó Olaszországban.

A zord időjárás hatalmas jégtorlaszokat emelt a Dunán Németországban, a Rajnán azonban zavartalan a hajózás. Ausztriában továbbra is szélsőséges éjszakai fagyokat mérnek, Olaszországban pedig csütörtökön 43-ra emelkedett a rendkívüli hideg halálos áldozatainak száma.

Jégtorlaszok a Dunán, 3 méteres hó Olaszországban.

Németországban a Rajna-Majna-Duna csatornát lezárták a jégtorlaszok miatt, ami megbénította  az  észak-európai kikötőkbe irányuló kelet-európai hajóforgalmat. Fennakadások voltak az energiaellátásban is, szerdán - ezen a télen másodszor - az áramszolgáltatók kérésére tartalék erőműveket helyeztek üzembe. Különösen a sűrűn lakott Baden-Württembergben voltak gondok, a mínusz 20 fokos éjszakai fagyok következtében.

Ausztriában legkorábban jövő hét elejére számítanak némileg enyhébb időre, a hőmérő higanyszála elérheti a plusz két fokot is, de a kemény hideg addig még marad. Bécsben egy jelenleg üresen álló iskolát hajléktalanszállóvá alakítanak át, de csak a jövő héten nyithatja meg kapuit, a segélyszervezeteknek addig is a jelenlegi férőhelyekkel kell beérniük, amelyeknek a múlt hét végén is szűkében voltak.

A dél-olaszországi Melfi  környékén a katonaságot vezényelték ki, hogy több falut is kiszabadítsanak a helyenként három méteres hó fogságából.  Az előrejelzések szerint csütörtökön erősödnek a jeges szelek, ami még több havat jelent pénteken és szombaton.  Rómában a hatóságok 4000 ásót osztottak ki a lakosság körében, a fővárosban péntektől csak hólánccal közlekedhetnek a járművek.

MTI

Ez érdekelni fogja