When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hatalmas árvizek pusztítanak Algériában.

A helyi polgári védelem közölte: huszonöt ember halt meg péntek óta az Algériában pusztító árvizekben.

Hatalmas árvizek pusztítanak Algériában.

A halálos áldozatok közül tizenöten megfulladtak, tízen pedig az áradások okozta közúti balesetekben vesztették életüket.
   
Az elmúlt három nap alatt a polgári védelem 40 ezer embert mozgósított, hogy segítsen a bajbajutottakon. A hadsereg műszaki alakulatai is bekapcsolódtak a közutak tisztításába és a lakosság megsegítésébe.
   
A hóesés, a felhőszakadások és a jégeső következtében keletkezett árvízzel összefüggésben több mint hétezerszer riasztották a polgári védelmet. Az árvizek jobbára az ország keleti, illetve part menti térségét érintik, kiváltképpen Kabília régiót, ahol az áradások több települést vágtak el a külvilágtól. Háztartások maradtak áramszolgáltatás nélkül, és akadozik az élelmiszerellátás is.
   
Az algériai meteorológiai szolgálat arra figyelmeztetett, hogy szerdán is erős hóesés várható a térségben.
   
A szomszédos Tunézia északnyugati és belső területein is komoly gondokat okozott az elmúlt napokban a szokatlanul nagy hideg és a hóesés. A csapadék falvakat zárt el a külvilágtól, utakat tett járhatatlanná, de a zord időjárásnak nem voltak halálos áldozatai.

MTI

 

 

Ez érdekelni fogja