When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hókáosz: több száz riasztás, halottak.

A havazással és a hideg idővel összefüggésben 24 óra alatt háromszáz esethez riasztották a katasztrófavédőket; három embert holtan találtak, halálukat kihűlés okozhatta; a tűzoltók balesetek helyszínein ötven sérültet szabadítottak ki a járművekből - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap reggel az MTI-vel.

Hókáosz: több száz riasztás, halottak.

 Már csak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Girincs van a hó fogságában, illetve nyolc mellékút továbbra is járhatatlan a megyében - tájékoztatta az MTI-t Hajdú Márton, hozzátéve, a hófúvások miatt helyenként vasárnap is  járhatatlanná válhatnak utak, útszakaszok. Az útviszonyok akár negyedóránként változhatnak - tette hozzá.
    Továbbra is járhatatlan az út a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szemerénél, Tiszalúc és Taktaharkány, valamint Vilmány és Hejce között, míg Pere és Abaújszántó, illetve Vilmány és Fony között a hóátfúvások miatt nem lehet közlekedni. Szintén nem járható a 3608-as út Hernádnémeti és Tiszalúc, illetve a 3702-es út Megyaszó és Legyesbénye között.
    Hajdú Márton főhadnagy az elmúlt 24 óra adatait ismertetve elmondta: a katasztrófavédelemhez több mint háromszáz esetben érkezett riasztás a havazással összefüggésben, ebből 190 esetben műszaki mentéshez kellett vonulniuk. Nyolcvan alkalommal elakadt járműveket kellett kiszabadítaniuk, s összesen 110 embert mentettek meg.
    A havazással összefüggésben négyezer ember dolgozott, köztük rendőrök, tűzoltók, polgárőrök, katonák, műszaki önkéntesek, 1600 műszaki eszközzel Az elmúlt 24 óra alatt ötven sérültet szabadítottak ki, mentettek meg.
    Szabolcs és Zala megyében egy-egy településen áramkimaradás, Hajdú-Biharban pedig az ivóvíz-szolgáltatás szünetelt.
    A katasztrófavédelemnek szombaton 22 ember elhelyezéséről kellett gondoskodnia.
    Az OKF helyettes szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy a nap folyamán az erős, helyenként viharos szél miatt hóátfúvások alakulhatnak ki az utakon, ezért csak azok és akkor induljanak el autóval, ha az utazás feltétlenül szükséges, és járművük megfelelő műszaki állapotban van. Ha valaki bajba kerül, azonnal hívja a 105-ös vagy a 112-es központi segélyhívót - fűzte hozzá a főhadnagy.

-MTI-

 

Ez érdekelni fogja