When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

30 centis hóra és mínusz 20 fokra is felkészült a katasztrófavédelem.

Folyamatos kapcsolatban áll az Országos Meteorológiai Szolgálattal a katasztrófavédelem, amely az előrejelzések legrosszabb forgatókönyvét veszi számításba - mondta a közrádióban Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Mindez azt jelenti, hogy a 30 centimétert meghaladó hóvastagság és mínusz 20 foknál hidegebb időjárás okozta körülményekre készültek fel.

30 centis hóra és mínusz 20 fokra is felkészült a katasztrófavédelem.

Az elsődleges, hogy ha valaki bajba jut - akár az utakon, akár odahaza - segíteni tudjanak rajta - hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve: a megyei és a helyi védelmi bizottságok átbeszélték a szükséges feladatokat, a védelmi igazgatás teljes rendszere felkészült a hideg és a várható havazás miatt.

Hajdu Márton elmondta: a mindennap használatos járművek felkészítése mellett terepjárókat és összkerékhajtású fecskendőket is üzembe helyeztek. Szükség esetén átcsoportosítással biztosítják a megfelelő létszámú gépparkot - tette hozzá.
OrientPress Hírügynökség

Ez érdekelni fogja