When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hatan fagytak meg az elmúlt 24 órában Romániában.

Romániában tizennégyre emelkedett a szélsőséges időjárás halálos áldozatainak a száma. Az elmúlt 24 órában hatan fagytak meg.

Hatan fagytak meg az elmúlt 24 órában Romániában.

Az egészségügyi minisztérium szerdai jelentése szerint Arad és Szatmár megyében is áldozatokat szedett a rendkívüli hideg az elmúlt éjszaka. Az utóbbi 24 órában jelentett hat halálos áldozattal tizennégyre emelkedett azoknak a száma, akik az öt napja kezdődött fagyhullám során kihűlés következtében haltak meg.

A meteorológusok által elrendelt narancssárga színű riasztás péntekig érvényes, az előrejelzések szerint csupán a Magyarországgal szomszédos megyékben nem várhatók szélsőséges hőmérsékleti értékek. Szerda hajnalban a Kovászna megyei Bodzafordulón mérték a legalacsonyabb hőmérsékleti adatot. Itt mínusz 32 fok volt. Az országos meteorológiai intézet illetékese szerint ezzel sem dőlt meg a hidegrekord. 1947-ben a Brassó megyei Botfaluban mérték a legalacsonyabb romániai hőmérsékletet. Ez mínusz 38,5 fok volt.

 MTI

 

Ez érdekelni fogja