When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Jég- és Hófesztivál Harbinban 2012 – képriport.

Esti kivilágításban gyönyörködnek a látogatók a jégépítményekben az északkelet-kínai Harbin városában megrendezett nemzetközi hó- és jégfesztiválon.

 

Jég- és Hófesztivál Harbinban 2012 – képriport.

Harbin Kína 10. legnagyobb városa. Az észak-kínai Heilongjiang tartomány fővárosa. Észak-Kína politikai, gazdasági, kulturális és tudományos központja. A város környékén a Szonghua Jiang folyó partján időszámítás előtti 2200 körül is laktak emberek, de a modern várost 1898-ban a Kínai keleti vasútvonal orosz építői alapították.

Sokan csak a jeges városként nevezik Harbint, mivel a kínai statisztikák szerint itt a leghidegebb és a leghosszabb a tél, 4-5 hónapon keresztül tartósan -15, vagy akár -30 fokos fagyokkal is számolnia kell az ide látogatóknak. 

Harbin Kína legmultikulturálisabb települése. A hagyományos kíni Han kultúra keveredik a mandzsu és orosz kulturális hagyományokkal. A kultúrák keveredése megnyilvánul a város építészetében, konyhájában, az öltözködésben. Harbin nevezetesége, hogy itt beszélik legtisztábban a hivatalos standard mandarint.

 

Ez érdekelni fogja