When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Kabátot varrattak a borjaknak a kemény orosz tél miatt.

Kabátot varrattak a kisborjakra egy Urálon túli szarvasmarha telepen, hogy megvédjék őket az erős fagyoktól. A Szverdlovszk megyei Patrusi mezőgazdasági cég a mínusz tizenöt fok alatti hőmérséklet miatt készítette a meleg öltözetet az állatoknak.

Kabátot varrattak a borjaknak a kemény orosz tél miatt.

Az Ural hegység és Nyugat-Szibéria területén fekvő megye szarvasmarha telepén ridegtartással nevelik az állatokat, hogy ellenállóvá tegyék azokat a betegségekkel szemben és erősítsék tűrőképességüket. A mezőgazdasági cég sajtószolgálata fontosnak tartotta hírül adni, hogy a vállalat nem sajnálta a borjanként 800 rubelt (5600 forintot) a meleg kabátkákra, mivel a kéthónapos kor alatti kisborjak e nélkül nem bírnák ki a hideget, hiszen már néhány naposan kikerülnek a szabadba.
A főállattenyésztő megnyugtatta azokat is, akik szerint még ez a védelem sem lenne elég. A borjak „télikabátját" jól kibélelték, így jól tűrik a hideget és gyorsabban fejlődnek. Nem beszélve arról, hogy a szarvasmarha telepen kevesebbet kell költeni a fűtésre és több pénz marad az állatok ellátására.  
Oroszország európai részén január vége és február a nagy fagyok ideje. Az Urálon túli területen mínusz húsz fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála, de Szibériában és az orosz Távol-Keleten ilyenkor nem ritka a mínusz 50 fok körüli hőmérséklet sem - írja az MTI.