When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Vulkánon szánkózott! (Videó)

Az amerikai Matt Karsten szórakozásból csúszott le faszánkójával a Cerro Negro oldalán. Bár a vulkán 1999 óta szunnyad, elvileg bármikor kitörhetett volna.

Vulkánon szánkózott! (Videó)

Matt a hóhiány miatt úgy döntött, hogy egy éppen szunnyadó tűzhányó oldalán siklik le fából készült szánjával Nicaraguába .

A civil életben webfejlesztőként dolgozó fiatalember saját bevallása szerint imádja az extrém sportokat és a veszélyt, így egy percig sem gondolkodott, hogy lecsússzon-e a 728 méter magas Cerro Negróról - mindezt puszta kedvtelésből.

Matt többedmagával mászta meg a vulkánt - ahol egyre többen kísértik a szerencséjüket -, majd a kürtő közelében szánjára pattant, és a völgy felé vette az irányt. Mindössze 4 perc kellett, hogy a kalandvágyó férfi a vulkán aljára érjen.

Mutatványa nemcsak azért volt veszélyes, mert fellövellő forró gázok suhant el, hanem azért is, mert az éles kövek több helyen fel is sértették a helyenként 80 kilométer per órás sebességgel száguldó fiatalember testét.

- Magam mögött hagytam mindent, és csak az álmaimat hajszolom. Szeretném beutazni a világot. Ki akartam próbálni a vulkánszánkót, aminek már a gondolata is igazi adrenalinbombának bizonyult. A második legjobb dolog a világon, lecsúszni egy aktív tűzhányón. Hányan mondhatják el magukról, hogy ezt megtették? - tette fel a költői kérdést nyilatkozata végén Matt.

 

Forrás: blikk.hu

 

Ez érdekelni fogja